TURKEY KOREA FANS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Güney Kore Hayranlarının Buluşma Noktası
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Krepli Tarifler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Wangbi Empress Chun Chu
Majesteleri Kraliçe
Majesteleri Kraliçe
Wangbi Empress Chun Chu


Mesaj Sayısı : 22
Rep Gücü : 47
Rep Puanı : 0
Nerden : Joseon

Krepli Tarifler Empty
MesajKonu: Krepli Tarifler   Krepli Tarifler EmptySalı Tem. 26, 2011 9:02 am

PATATES KREBİ (KORE)

1/2 kg. patates
1 büyük baş soğan
2 yumurta
2 çorba kaşığı mısır
1/4 su bardağı sıvıyağ karabiber
tuz
sos için:
2 tatlı kaşığı susam
2 diş sarımsak
2 adet taze soğan
1/4 su bardağı soya sosu
1 çorba kaşığı susam yağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı doğranmış acı kırmızı biber

Yağsız tavada susamı hafif ateşte sararıncaya kadar tavayı hafif hafif sallayarak kavurun. Susamlar sararınca bir tabağa alın ve bir kenara soğumaya bırakın. Sos için; sarımsakları, taze soğanı temizleyip yıkayın ve ince ince kıyın. Kıyılmış soğan ve sarımsakları, toz şekeri, susamı, soya sosunu, acı kırmızı biberi, susam yağını derin bir kapta iyice karıştırarak servis kabına alın. Patates Krepleri için; patatesleri çiğ olarak soyup yıkayın ve rendenin kalın tarafından rendeleyin. Kuru soğanı ince ince kıyın. Yumurtaları çırpın. Derin bir kaba çırpılmış yumurtayı nişasta ve soğanlarla birlikte koyun. Üzerine rendelediğiniz patatesleri ilave edin. İsteğinize göre, tuz ve karabiber ekleyin. Hep birlikle karıştırın. Nişastanın iyice karışmasına ve top top olmamasına dikkat edin.
Yağı, altı kalın büyük bir tavada kızdırın. Patates karışımından bir çorba kaşığı kadar alıp kızgın yağa dökün ve kaşığın sırtı ile bastırarak hemen hemen 5-6 cm. çapında, daire haline gelinceye kadar yayın.
2-3 dakika, altın rengi alıncaya kadar kızartın. Çevirip 2 dakika kadar da diğer tarafını kızartın. Tavanın aldığı sayıda krep kızartın ve tavanın çok fazla kızmamasına dikkat edin. Yoksa kreplerin altı ve üstü yanar, içleri pişmez.
Daha sonra kızarmış krepleri daha önce hazırladığınız sos ile sıcak olarak servis yapın

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://kediliev.com
Wangbi Empress Chun Chu
Majesteleri Kraliçe
Majesteleri Kraliçe
Wangbi Empress Chun Chu


Mesaj Sayısı : 22
Rep Gücü : 47
Rep Puanı : 0
Nerden : Joseon

Krepli Tarifler Empty
MesajKonu: Geri: Krepli Tarifler   Krepli Tarifler EmptySalı Tem. 26, 2011 9:03 am

KURU BEZELYELİ SEBZELİ VE PİRİNÇLİ KREP (KORE)

200 gr. kuru bezelye
100 gr. uzun pirinç
3 çorba kaşığı tepeleme un
2 yumurta
1,5 su bardağı su
1 orta boy havuç
1/2 yeşil dolmalık biber
1/2 kırmızı dolmalık biber
6 İri taze soğan başı veya6 arpacık soğanı
3 cm. taze zencefil
1 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı susam yağı

Pirinci ve bezelyeleri bol su ile yıkayın. Bir süzgeçten süzüp derin bir tencereye koyun.
Üzerlerine su çıkıncaya kadar soğuk su koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca 25 dakika bezelyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme sırasında suyu çok azalırsa zaman zaman su ilave edin. Bezelye ve pirinç iyice piştikten sonra tencereyi ateşten alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir mikserden geçirerek püre haline getirin. İçine çırpılmış yumurtaları, unu ve suyun bir kısmını koyun. Yoğun bir krep hamuru elde edinceye kadar mikserden geçirin. Gerekirse karışımı biraz daha akıcı bir hale getirmek için, zaman zaman kalan sudan biraz ekleyin. Krep hamurunuz hazır olunca yoğun ama akıcı bir hamur olmalıdır.
Havucu, biberleri ve taze soğanları hemen hemen 3 cm. uzunluğunda kibrit çöpü gibi kesin. Zencefili ve sarımsakları kıyın. Mikserde hazırlamış olduğunuz krep hamurunu derin bir kaba boşaltın. İçine hazırladığınız sebzeleri, zencefili, sarmısağı ve soya sosunu ilave ederek karıştırın. Altı kalın yapışmaz bir tavayı orta ateşte kızdırın. Bir parça sıvıyağ ve susam yağı karışımı ile yağlayın. 2 çorba kaşığı krep hamurunu dökün ve 3-5 dakika kadar kızartın. Altı kızardığı zaman bir spatula ile çevirip 2 dakika daha kızartın. Krep kızarınca tavayı bir kapakla kapatıp, krebi 30 saniye daha pişirin ve bir tabağa alın. Bu şekilde bütün kreplerinizi pişirin. Yalnız yenileri kızarırken, daha önce kızartmış olduğunuz krepleri sıcak olarak tutun. Bir seferde, tavanızın aldığı kadar, yani birkaç krep pişirebilirsiniz.
Kreplerinizi yanında soya sosu ile servis yapabilirsiniz.



Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://kediliev.com
 
Krepli Tarifler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
TURKEY KOREA FANS :: TURKEY KOREA FANS :: Saray Arşivi-
Buraya geçin: