TURKEY KOREA FANS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Güney Kore Hayranlarının Buluşma Noktası
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Kore Yemek Kültürü Hakkında

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Wangbi Empress Chun Chu
Majesteleri Kraliçe
Majesteleri Kraliçe
Wangbi Empress Chun Chu


Mesaj Sayısı : 22
Rep Gücü : 47
Rep Puanı : 0
Nerden : Joseon

Kore Yemek Kültürü Hakkında Empty
MesajKonu: Kore Yemek Kültürü Hakkında   Kore Yemek Kültürü Hakkında EmptySalı Tem. 26, 2011 8:48 am

Kore Mutfağı kendine özgü zengin bir mutfaktır ve Kore halkı geleneksel yeme alışkanlıklarını korumuştur.
Bakımlıyız.Com - Kore Yemek Kültürü
Koreliler genellikle üç öğün yemek yerler. Kırsal kesimde halk sabah kahvaltısında pirinç çorba ve kızartma yer. Bugünkü Kore'de şehir yaşamında kahvaltıda süt ve ekmek yenir. Korelilerin öğle yemekleri çok hafiftir. Bu öğünde genellikle pirinç makarnası veya kızarmış pirinç yerler. Akşam yemeğinde ise. çorba pirinç et ve balık kızartmaları yenir. Koreliler bir öğünde pek çok çeşit yemek yerler. Çorba ve pirincin yanında çeşitli yan ve ana yemek yer alır. Aynca bu yemeklere özel bir de masa düzeni vardır. Eskiden erkeklere yemek servisi yapılırken yemekler küçük masalara konuldu. Her erkeğin kendine özgü yemekleri vardı ve onlara bu özel yemekler tek tek hazırlanırdı. Şimdi de yine masaya yemekler Batı'da olduğu gibi sırayla tek tek getirilmeyip hepsi birlikte masanın üzerine konur. Yemek yiyenin önünde çorbası yanında da kendi sevdiği diğer yiyecekler yer alır. Bu yiyecekler acı turşu balık kırmızı sebze yeşil sebze ve soya sosudur. Tabii yanında da temel yemekler bulunur. Temel yemek genelde dumanı tüten bir yahni ya da Prugoki gibi çok ince kesilmiş et kavurmalarıdır.

Kore Mutfağı önceleri büyük ölçöde sebzeye dayanırdı. Şimdi ise et ve sebze hemen eşit ölçüde kulanılmaktadır.

Kore yemeklerınde sarımsak zencefil soya sosu kızarmış kımızı biber susam ve susam yağı çok kullanılır. Kore yemekleri genellikle ızgara haşlama buğulama kavurma ve kızartma yöntemleri ile pişirilir. Ama en sık kullanılan yöntem tavada kızartma ve kavurmadır.

Kore'nin güneyinde yemekler daha tuzlu daha acı ve baharatlıdır. Pişirme yöntemleri de daha farklıdır.

Korelilerin milli yemekleri "Kim chi" denilen baharatlı bir turşudur. Bu turşu karda ve donda insanı tok tutan ve ısıtan bir besin maddesidir. Bu baharatlı turşu hemen her yemeğin yanında olur.

Sebze turşuları genelde tüm yıl boyunca Kore yemeklerinin yanındadır. En yaygın olanı Kim chi beyaz lahana yapraklan ile yapılan bir turşudur. Beyaz lahana sonbahar sonunda toplanır ve kış için hazırlanır. Genelde cam veya seramik bir kaba lahana yapraklan üst üste sıralanarak yerleştirilir. Yaprakların arasına tuz aroma verecek baharat ve bitki kökleri konur. Bunlar kıyılmış sebzeler kırmızı acı biber sarmısak ve bazen de tuzlu karidestir. Daha sonra mayalanınca turşu taşmasın diye sebzelerin üzerine küçük bir naylon örtü örtülüp bir kapakla kapatılır Kapağın üzerine sebzeleri bastırması ve suyun üste çıkmasını sağlamak için ağırlık yapacak bir taş konur ve kavanozun ağzı sıkıca kapatılır. Koreliler hazırladıkları turşulan kışın donmasın diye toprağa gömerler. Hazır olduğu zaman aynı anda ekşi ve acı olan bu turşu hem mineral hem de "C" vitamini açısından çok zengindir ve kışın taze sebzenin yerini tutar.

Kore tatlıları genellikle pirinçle yapılan hafif tatlılardır. Ayrıca siyah ve sarı susamdan yapılan kurabiyeleri de kendilerine özgüdür.

Korelilerin en önemli sıcak içecekleri "Gingseng çayı"dır. Kaynamış suya gingseng tozu bal çam fıstığı ve kuru hurma katılarak hazırlanır.

Kore Mutfağı komşuları olan Japonya ve Çin'den aldığı yemekleri aslına uygun olarak hazırlamıştır. Bu nedenle kendi öz mutfağı herhangi bir değişikliğe uğramamış geleneksel yapısını korumuştur.


Kore Yemek Kültürü Hakkında Masan3yo4
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://kediliev.com
 
Kore Yemek Kültürü Hakkında
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri
» Kore Yemek Çubukları (Korean Chopsticks) - (젓가락)
» Güney Kore Hakkında Bilinmesi Gerekenler
» Güney Kore Etli Yemek Tarifleri
» Kore Yemek Türleri (Types of Korean Food)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
TURKEY KOREA FANS :: Kore Hakkında :: Kore Mutfağı (Korean Cuisine)-
Buraya geçin: