TURKEY KOREA FANS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Güney Kore Hayranlarının Buluşma Noktası
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Güney Kore Etli Yemek Tarifleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Wangbi Empress Chun Chu
Majesteleri Kraliçe
Majesteleri Kraliçe
Wangbi Empress Chun Chu


Mesaj Sayısı : 22
Rep Gücü : 47
Rep Puanı : 0
Nerden : Joseon

Güney Kore Etli Yemek Tarifleri Empty
MesajKonu: Güney Kore Etli Yemek Tarifleri   Güney Kore Etli Yemek Tarifleri EmptySalı Tem. 26, 2011 8:58 am

PRUGOKİ (KORE)

1 kg. antrekot (bütün)
3 adet taze soğan
2 diş sarmısak
6 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı susam susam yağı veya sıvıyağ

Bütün olarak aldığınız antrekotu çok ince dilimler halinde kesip derin bir kaba koyun. Soğanları kıyıp sarımsakları dövün. Bir nevi terbiye için, içine soya sosu, ince kıyılmış taze soğan, dövülmüş sarmısak, susam yağı veya sıvıyağ ve bir parça da susam atarak adeta yoğurur gibi elinizle karıştırın. Bu terbiye ete nefis bir koku ve lezzet verir. Daha sonra ızgaranızı kızdırarak etlerinizi kızartın. Etlerin suyunu kaybetmemesi ve kurumaması için bir tarafları kızarınca hemen çevirin ve diğer tarafları çok kızarmadan alın. Eğer ızgaranız yoksa yapışmayan bir tavada etleri kızartabilirsiniz. Daha sonra sıcak olarak olarak haşlanmış pirinçle servis yapın

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://kediliev.com
Wangbi Empress Chun Chu
Majesteleri Kraliçe
Majesteleri Kraliçe
Wangbi Empress Chun Chu


Mesaj Sayısı : 22
Rep Gücü : 47
Rep Puanı : 0
Nerden : Joseon

Güney Kore Etli Yemek Tarifleri Empty
MesajKonu: Geri: Güney Kore Etli Yemek Tarifleri   Güney Kore Etli Yemek Tarifleri EmptySalı Tem. 26, 2011 8:58 am

TAPSET (KORE)

Sebzeli Makarna

1/2 kg. biftek
250 gr. pirinç makarnası veya en ince spaghetti
1/2 kg. haşlanmış ıspanak
5-6 adet siyah çin mantarı veya mantar
1 büyük havuç
1 büyük baş soğan
4 yumurta
3 diş sarmısak
35 gr. tereyağı
5 çorba kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı susam yağı veya sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber

Havucu soyduktan sonra kibrit çöpü gibi kesin. Soğanı iri iri salata soğanı gibi doğrayın. Mantarları iri iri kıyın. Sarımsakları soyup küçük küçük kesin. Bifteği ince ince dilimler halinde sonra da bu ince dilimleri 1/2 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Bu işi yapmasını kasabınızdan isteyebilirsiniz. Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırın. Tavada tereyağını kızdırın. Yumurta sarılarını çırpıp kızgın yağa dökerek ince bir omlet yapın. Aynı işlemi beyazlar ile de tekrarlayın. Daha onra iki omleti de 1 cm.lık şeritler halinde kesin ve bir kenara bırakın. Tavaya çok az sıvıyağ koyup kızdırın. İçinde sırayla, önce soğanları daha sonra havuçları sebzeler diri kalacak şekilde çok az kızartın. En son mantarları da tavaya atarak şöyle bir çevirin ve hepsini bir kenara bırakın. Daha sonra tavaya yağ ilave etmeden etleri atın ve kızartın. Etler biraz kızarınca, etlerin üzerine önce biraz sıvıyağ, sonra 2 çorba kaşığı soya sosu, bir tatlı kaşığı şeker ve yarım tatlı kaşığı karabiberi, en son olarak da sarmısağı ekleyin. Birlikte bir parça çevirip ateşten alın.
Haşlanmış ıspanakları fazla suyunu almak için sıkın, ince ince doğrayın ve hazırladığınız tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın.
Bir tencerede suyu kaynatın ateşten çekip içine pirinç makarnalarını atın. Kapağını kapatarak 10 dakika kadar bekletin. Pirinç makarnasının kaynayarak pişmesine gerek yoktur. Ama eğer spaghetti ile yapacaksanız, spaghettilerinizi önce "dişe dokunur" yani hafif diri olarak pişirin. Makarnalarınızı iyice süzün ve diğer malzemelerin üzerine ilave edin. Kalan malzemeleri, yani soya sosu, karabiber, susam, susam yağı ve şekeri de ekleyerek, elinizle veya iki kaşıkla ezmeden karıştırın. Daha sonra yemeğinizi sıcak olarak servis yapın.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://kediliev.com
Wangbi Empress Chun Chu
Majesteleri Kraliçe
Majesteleri Kraliçe
Wangbi Empress Chun Chu


Mesaj Sayısı : 22
Rep Gücü : 47
Rep Puanı : 0
Nerden : Joseon

Güney Kore Etli Yemek Tarifleri Empty
MesajKonu: Geri: Güney Kore Etli Yemek Tarifleri   Güney Kore Etli Yemek Tarifleri EmptySalı Tem. 26, 2011 8:58 am

BURKOKİ

Malzemeler:
250 gr antrkot
1 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 adet taze soğan
1 adet kuru soğan
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz

Yapımı:
Soya sosu, ayçiçek yağı, toz şeker, bal karıştırılır. Etler kibrit çöpü şeklinde doğranır, karışıma atılır, karıştırılır, en az 1 saat dinlendirilir. Daha sonra yağsız tavaya dinlenmiş et atılır. Üzerine ince kıyılmış taze soğan ve yarım daire şeklinde doğranmış kuru soğan eklenir. Harlı ateşte suyunu bırakana kadar kavrulur. Karabiber ve tuz katılır. Arzuya göre biraz daha kavrulabilir. Sıcak olarak sofraya getirilir.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://kediliev.com
 
Güney Kore Etli Yemek Tarifleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri
» Kore Yemek Kültürü Hakkında
» Kore Yemek Çubukları (Korean Chopsticks) - (젓가락)
» Güney Kore Parası
» Kore Yemek Türleri (Types of Korean Food)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
TURKEY KOREA FANS :: Kore Hakkında :: Kore Mutfağı (Korean Cuisine)-
Buraya geçin: