Wangbi Empress Chun Chu Majesteleri Kraliçe
![Majesteleri Kraliçe Majesteleri Kraliçe](https://i.servimg.com/u/f49/16/69/79/61/majest11.png)
![Wangbi Empress Chun Chu](https://2img.net/u/1111/18/29/60/avatars/3-98.jpg)
Mesaj Sayısı : 22 Rep Gücü : 47 Rep Puanı : 0 Nerden : Joseon
![Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri Empty](https://2img.net/i/empty.gif) | Konu: Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri Salı Tem. 26, 2011 8:54 am | |
| TAVUK YAHNİSİ (KORE) 1 tavuk (1 kg. 600 gr.) 6 diş sarımsak 4 iri taze soğan başı veya 1 baş kuru soğan 1 tatlı kaşığı toz kore acı biberi* 2 çorba kaşığı soya sosu 2 çorba kaşığı susam yağı 1 çorba kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi 2 orta boy kabak
Soğan ve sarımsakları soyup ince ince kıyın. Kabakları yuvarlak, 1,5 cm. kalınlığında doğrayın. Tavuğu orta boy parçalar halinde parçalayın. Bir tavuktan hemen hemen 16 parça kadar çıkar. Derin bir tencereye, parça tavuk etlerini koyun. Üzerine kabakları, etleri örtecek şekilde dizin. Kabakların üzerine soğanı, sarımsağı, soya sosunu, susam yağını veya sıvıyağı, sirkeyi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak 50 dakika, tavuklar çok iyi pişinceye, yani etler kemiklerinden dökülünceye kadar pişirin. Sıcak olarak yanında başlanmış pirinç ile servis yapın. Toz kore acı biberini hazır olarak bulamazsanız, 1 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biberi, yine 1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber ile karıştırıp kullanabilirsiniz | |
|
Wangbi Empress Chun Chu Majesteleri Kraliçe
![Majesteleri Kraliçe Majesteleri Kraliçe](https://i.servimg.com/u/f49/16/69/79/61/majest11.png)
![Wangbi Empress Chun Chu](https://2img.net/u/1111/18/29/60/avatars/3-98.jpg)
Mesaj Sayısı : 22 Rep Gücü : 47 Rep Puanı : 0 Nerden : Joseon
![Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri Empty](https://2img.net/i/empty.gif) | Konu: Geri: Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri Salı Tem. 26, 2011 8:54 am | |
| ISPANAKLI TAVUK (KORE)
300 gr. tavuk göğüs eti 1 çorba kaşığı susam 400 gr. ıspanak 2 diş sarımsak 3 adet taze soğan 1/2 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 tatlı kaşığı susam yağı 2 çorba kaşığı soya sosu 2 tatlı kaşığı toz şeker
Susamları yağsız tavada sararıncaya kadar, hafif ateşte kavurup bir kenara alın. Ispanakların yapraklarım ayıklayıp yıkayın. Tavuk etlerini kalın dilimler halinde kesin. Soğanları ve sarımsakları doğrayın kırmızı biberle karıştırın, içine kalın dilimler halinde kestiğiniz tavuk etini ekleyin. Tavaya yağları koyup kızdırın. Eti kızgın yağda üç seferde kızartın. Etin hepsini birden atmayın ki etleriniz yeterince kızarsın, sulanmasın. Kızarmış etleri tavadan çekin. Tavaya kalan soya sosunu, şekeri ve ıspanakları atın, bir çevirip tavanın üzerini kapatarak 2-3 dakika, ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Etleri tavaya ilave edip üzerine daha önceden kavurduğunuz susamları ekleyin. Bir çevirip sıcak sıcak servis yapın. Eğer susam yağınız yoksa, yerine sıvıyağdan aynı miktarda ekleyin.
| |
|
Wangbi Empress Chun Chu Majesteleri Kraliçe
![Majesteleri Kraliçe Majesteleri Kraliçe](https://i.servimg.com/u/f49/16/69/79/61/majest11.png)
![Wangbi Empress Chun Chu](https://2img.net/u/1111/18/29/60/avatars/3-98.jpg)
Mesaj Sayısı : 22 Rep Gücü : 47 Rep Puanı : 0 Nerden : Joseon
![Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri Empty](https://2img.net/i/empty.gif) | |