TURKEY KOREA FANS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Güney Kore Hayranlarının Buluşma Noktası
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Wangbi Empress Chun Chu
Majesteleri Kraliçe
Majesteleri Kraliçe
Wangbi Empress Chun Chu


Mesaj Sayısı : 22
Rep Gücü : 47
Rep Puanı : 0
Nerden : Joseon

Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri Empty
MesajKonu: Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri   Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri EmptySalı Tem. 26, 2011 8:54 am

TAVUK YAHNİSİ (KORE)
Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri TavukYahnisi2-M

1 tavuk (1 kg. 600 gr.)
6 diş sarımsak
4 iri taze soğan başı veya 1 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz kore acı biberi*
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı susam yağı
1 çorba kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi
2 orta boy kabak

Soğan ve sarımsakları soyup ince ince kıyın. Kabakları yuvarlak, 1,5 cm. kalınlığında doğrayın. Tavuğu orta boy parçalar halinde parçalayın. Bir tavuktan hemen hemen 16 parça kadar çıkar.
Derin bir tencereye, parça tavuk etlerini koyun. Üzerine kabakları, etleri örtecek şekilde dizin. Kabakların üzerine soğanı, sarımsağı, soya sosunu, susam yağını veya sıvıyağı, sirkeyi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak 50 dakika, tavuklar çok iyi pişinceye, yani etler kemiklerinden dökülünceye kadar pişirin. Sıcak olarak yanında başlanmış pirinç ile servis yapın.
Toz kore acı biberini hazır olarak bulamazsanız, 1 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biberi, yine 1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber ile karıştırıp kullanabilirsiniz


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://kediliev.com
Wangbi Empress Chun Chu
Majesteleri Kraliçe
Majesteleri Kraliçe
Wangbi Empress Chun Chu


Mesaj Sayısı : 22
Rep Gücü : 47
Rep Puanı : 0
Nerden : Joseon

Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri Empty
MesajKonu: Geri: Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri   Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri EmptySalı Tem. 26, 2011 8:54 am

ISPANAKLI TAVUK (KORE)


300 gr. tavuk göğüs eti
1 çorba kaşığı susam
400 gr. ıspanak
2 diş sarımsak
3 adet taze soğan
1/2 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı susam yağı
2 çorba kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı toz şeker

Susamları yağsız tavada sararıncaya kadar, hafif ateşte kavurup bir kenara alın. Ispanakların yapraklarım ayıklayıp yıkayın. Tavuk etlerini kalın dilimler halinde kesin. Soğanları ve sarımsakları doğrayın kırmızı biberle karıştırın, içine kalın dilimler halinde kestiğiniz tavuk etini ekleyin. Tavaya yağları koyup kızdırın. Eti kızgın yağda üç seferde kızartın. Etin hepsini birden atmayın ki etleriniz yeterince kızarsın, sulanmasın. Kızarmış etleri tavadan çekin. Tavaya kalan soya sosunu, şekeri ve ıspanakları atın, bir çevirip tavanın üzerini kapatarak 2-3 dakika, ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Etleri tavaya ilave edip üzerine daha önceden kavurduğunuz susamları ekleyin. Bir çevirip sıcak sıcak servis yapın.
Eğer susam yağınız yoksa, yerine sıvıyağdan aynı miktarda ekleyin.




Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://kediliev.com
Wangbi Empress Chun Chu
Majesteleri Kraliçe
Majesteleri Kraliçe
Wangbi Empress Chun Chu


Mesaj Sayısı : 22
Rep Gücü : 47
Rep Puanı : 0
Nerden : Joseon

Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri Empty
MesajKonu: Geri: Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri   Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri EmptySalı Tem. 26, 2011 8:56 am

CHIMICHANGA (KORE)

Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri Thumb_BURGUBOREGI
MALZEMELER
4 kişilik
400 gr tavuk
2 adet yufka
1/2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı domates suyu
1 tatlı kaşığı salça
1 kahve fincanı un
1/2 su bardağı su
acı biber sosu
1/2 su bardağı krema
kırmızı biber
tuz
karabiber
200 gr kaşar peyniri rendesi
sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Tavuğu haşlayın ve soğuttuktan sonra didikleyin. Domates suyunu kaynatın. margarin, salça ve unu ekleyin. Karabiber, kırmızı biber, tuz ve suyuda ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Tavuk parçalarını içine atın. Yufakaları bir tabak yardımıyla yuvarlak kesin. Kürdanla tutturarak yağda kızartın. Üzerini kaşar rendesiyle kaplayın ve fırına koyun. Kaşarlar eriyince fırından alın ve üzerlerine acı sos dökün. Birer çay kaşığı krema da koyun, kıvırcık salata ile doldurulmuş tabağa yerleştirin. Üzerine de tavuklu harçtan koyun.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://kediliev.com
 
Güney Kore Tavuklu Yemek Tarifleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Güney Kore Etli Yemek Tarifleri
» Kore Yemek Kültürü Hakkında
» Kore Yemek Çubukları (Korean Chopsticks) - (젓가락)
» Güney Kore Parası
» Kore Yemek Türleri (Types of Korean Food)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
TURKEY KOREA FANS :: Kore Hakkında :: Kore Mutfağı (Korean Cuisine)-
Buraya geçin: