Dae Wang Sejong Majesteleri Kral
![Majesteleri Kral Majesteleri Kral](https://i.servimg.com/u/f49/16/69/79/61/majest10.png)
![Dae Wang Sejong](https://2img.net/u/1111/18/29/60/avatars/1-25.jpg)
Mesaj Sayısı : 169 Rep Gücü : 260 Rep Puanı : 3 Nerden : Joseon
![Kore Yemek Türleri (Types of Korean Food) Empty](https://2img.net/i/empty.gif) | Konu: Kore Yemek Türleri (Types of Korean Food) Ptsi Ağus. 29, 2011 12:58 pm | |
| Kore Yemek Türleri (Yemeklerde Kullanılan Ana Başlıklar)
Kore'yi ziyaret edenler, benzersiz ve lezzetli Kore yemeklerinin sergilerini keşfedecekler. Kore aslında tarımsal bir ulustur ve ilk çağlardan beri Korelilerin temel gıdası olarak pirinç yetiştirilmiştir. Günümüzde Kore yemekleri bol yeşillik ve sebzenin yanında çeşitli et ve balık yemekleri de içerir. Özellikle Kimchi (mayalanmış acı lahana), jeotgal (tuzlanmış deniz ürünü) ve doenjang (mayalanmış soya fasülyesi ezmesi) gibi çeşitli korunmuş Kore yemekleri, farklı lezzetleri ve yüksek besin değerleri sayesinde çok sevilmektedir.
Kore'de tüm yemekler aynı anda servis edilir. Tipik bir sofra normalde pilav, çorba ve birçok mezeden oluşmaktadır. Geleneksel olarak ise, alt sınıflardan olanların 3 mezesi, kraliyet ailelerinin ise 12 adet mezesi bulunmaktaydı.
Kısacası Yemek, Kore kültüründe önemli yer almaktadır ve Koreliler yemeğin hangi şekilde servis edildiğine önem vermektedirler. Yemeklerin Ayrıldığı 8 Grup Vardır
1. Bap (Buharda Pişirilmiş Pilav) ve Juk (Yulaf Lapası)
![Kore Yemek Türleri (Types of Korean Food) 86352407](https://2img.net/r/ihimizer/img406/1596/86352407.jpg)
Kore mutfağının temel yiyeceği haşlanarak pişirilmiş pilavdır ve hemen hemen her türlü yiyecekle birlikte yiyilir. Bazen haslanmış pirincin içine lezzet vermesi ve besin değerini yükseltmesi için fasülye, kestane, sorghum, kırmızı fasülye, arpa ve diğer tahıl ürünleri eklenir. Juk grubundaki yemekler oldukça besleyici ve hafiftir. Juk yemekleri genelde pilav ile yapılır fakat içine istiridye, ginseng, fıstık, sebze çeşitleri, tavuk veya fasülye filizi eklenebilir.
2. Guk (Çorba)
![Kore Yemek Türleri (Types of Korean Food) 47851738](https://2img.net/r/ihimizer/img707/8762/47851738.jpg)
Kore sofraları geleneksel olarak içinde pirinç bulunan çorba içerir. Çorba sebze, et, balık, kabuklu deniz ürünleri deniz yosunundan oluşabilir.
3. Jigae (Güveç)
![Kore Yemek Türleri (Types of Korean Food) 76558961](https://2img.net/r/ihimizer/img406/8720/76558961.jpg)
Jigae adı altında toplanan yemeklerin guk ile benzerlikleri vardır fakat jigae yemekleri daha katıdır. Jjigae yemekleri genellikle baharatlıdır ve sıcak ısıtılmış bir taş çanağında servis edilir.
4. Jjim ve Jorim (Kısık Ateşte Et veya Balık)
Jjim ve Jorim başlığındakiler benzer yemeklerdir. Et ve balık yemekleri sebzelerle hazırlanır ve soya fasülyesi sosunda ıslatılır. Daha sonra malzemeleri kısık ateşte pişirilir.
5. Namul (Sebze Veya Yeşillik)
![Kore Yemek Türleri (Types of Korean Food) 42597878](https://2img.net/r/ihimizer/img63/7843/42597878.jpg)
Namul çeşitleri kızartılmış veya haşlanmış sebzelerden ve yeşilliklerden oluşur. Daha sonra tuz, soya sosu, susam tuzu, susam yağı, sarımsak, soğan ve diğer malzemelerle karıştırılır.
6. Jeotgal (Tuzlanmış Deniz Ürünleri)
![Kore Yemek Türleri (Types of Korean Food) 71817044](https://2img.net/r/ihimizer/img407/7732/71817044.jpg)
Jeotgal türleri balık, kabuklu deniz ürünleri, karides, istiridye, balık yumurtası, bağırsaklar ve diğer malzemelerden oluşur ve oldukça tuzludur.
7. Gui (Izgarada Pişirilen Yemekler)
![Kore Yemek Türleri (Types of Korean Food) 11295648](https://2img.net/r/ihimizer/img707/45/11295648.jpg)
Terbiye edilmiş balık veya etin mangal ateşinde pişirilen haliyle yapılan yemeklere Gui denir. En çok sevilen Gui yiyecekleri, bulgogi ve galbi gibi et yemekleridir. Ancak bu yöntemle pişirilen birçok balık yemeği de mevcuttur.
8. Jeon (Tavada Yapılan Yemekler)
![Kore Yemek Türleri (Types of Korean Food) 90461796](https://2img.net/r/ihimizer/img130/7843/90461796.jpg)
Jeon Kore pankeklerine verilen isimdir. Mantarlar, kabak, kuru balık taneleri, istiridye, kırmızı biber, et ve diğer malzemeler karabiber ve tuz ile karıştırılır, un ve yumurta eklenir ve daha sonra yağda pişirilir. | |
|